Sopa de crancs i galeres amb arròs, fideus i gambetes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Quatre escudelles de mida mitjana
Un colador fí gran
Una batedora elèctrica
Un cassó gran
Un pot fondo

Elaboració

Primerament, en un cassó gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els crancs, les galeres, els porros picolats i la fulla de llorer.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim un got de conyac i ho flamegem.
Seguidament, afegim un litre de fumet i deixem que arrenqui el bull a foc baix durant vint minuts.
A continuació, passem la batedora elèctrica, i tot seguit amb l'ajuda del colador fi ho passem a la cassola fonda on acabarem de fer la sopa.
A part, en un pot fondo fem una picada amb: un all pelat, julivert picolat, un grapat d'ametlles torrades, pa fregit, sis gotes d'anís sec, i una mica de fumet de peix.
Tot seguit, fiquem la picada i la resta dels tres litres de fumet a la cassola, i deixem que arrenqui el bull. Tot seguit, afegim: l'arròs, els fideus i les gambetes, corregim de sal, i quan tot plegat ja és cuit al nostre gust, ja podem servir la sopa en la sopera de porcellana, i les quatre escudelles.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se