Cocotxes de bacallà en salsa verda
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → País basc
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Cocotxes de bacallà 300 grams per persona
- Dotze alls pelats i làminats
- Bitxo ( al gust)
- Oli d'oliva
- Farina
- Julivert natural molt picolat, ( tallat amb ganivet)
- Maizena( si és necesari)
- Ví blanc
- Fumet de peix blanc, o fet amb una pastilla de concentrat i aigua.
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera
Un plat de fusta
Un batedor de varetes
Elaboració
En una cassola marinera, o de terrissa, fregim els alls laminats amb oli d'oliva. Quan són mig daurats, afegim el bitxo i ho espolsem amb farina. Seguidament, afegim el ví blanc i el fumet de peix.
Sense deixar de remenar amb el batedor de varetes, veurem el nivell d'espessor que té la salsa, si fós necessari, ho podem espessir amb una mica de Maizena disolta amb aigua freda.
Seguidament, afegim les cocotxes dessalades, i baixem el foc. Deixem que es coguin a foc ben lent, i quan veiem que estan al nostre gust de cuites, les espolsem amb força julivert picolat. Donem unes voltes a la cassola amb les nanses tot sagsejant-les, i ja les tenim llestes per servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
40min
Notes
Aquesta salsa, la podem fer servir per molts plats de la cuina Basca.Per fer el lluç a la Basca, afegim unes puntes despàrrecs de llauna, uns mitjos ous bullits, i uns quants pèsols, és el que en diuen Lluç a la KOSKERA.
Etiquetes: Cuina marinera La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5689 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.