Marmitako
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de Tonyina fresca, o Bonítol
- Un quilo de patates pelades i trencades (no tallades)
- Sofregit de tomàquet
- Una ceba picolada
- Deu alls pelats
- Tres pebrots verds, tallats a trossos
- Un pot de carn de pebrots xoricers
- Tres bitxos petits
- Oli d'oliva
- Fumet de peix { 2971}
- Sal
- Vi blanc
- Pebre vermell dolç
6 racions
Utensilis
Una cassola fonda metal·lica
Uns estalvis
Un colador xinès
Elaboració
En una olla mitjana amb oli d'oliva, posem a fregir : la ceba, els alls, els pebrots verds, dues cullerades de carn de pebrots xoricers, un cullerot de sofregit de tomàquet, i els bitxos.
Quan tot plegat és fregit, afegim un raig de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, omplim fins a la meitat l'olla amb fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull.
Quan ja a bullit una estona, passem la batedora elèctrica, i després amb l'ajuda de la batedora, ho passem pel colador xinès, i ho afegim a la cassola on farem el marmitako.
Quan torni a bullir, afegim les patates. Quan les patates són gairebé cuites, anem afegint la tonyina o el bonítol, tallats a quadres menuts en cru. Ho deixem coure tot plegat no més de cinc minuts, ho corregim de sal, i ja ho tenim llest per treure a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h
Notes
Aquesta recepta, tan la podem fer amb bonitol, com amb tonyina fresca.
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2440 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.