Sípia estofada, amb patates i pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues sípies grans (de 800 grams cadascuna, aprox.)
- Mig quilo de patates pelades, i escantonades
- 200 grams de pèsols (congelats)
- Quatre alls pelats
- Dues fulles de llorer
- Una ceba picada
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet
- Un raig de vi blanc
- Sal
- Oli d'oliva
- Fumet de peix
- Un punt de safrà (colorant de l'arròs)
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Un all pelat
- Un grapat d'ametlles torrades
- Una cullera de postre de xocolata en pols
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa fonda
Uns estalvis
Elaboració
En una cassola de terrissa fonda amb oli d'oliva, fregim : la ceba picolada, els alls, el llorer, i les sípies tallades a trossos regulars. Seguidament, afegim el sofregit de tomàquet, i un raig de vi blanc. Quan tot plegat és mig fregit, afegim el fumet de peix, en quantitat suficient per coure la sípia i les patates.
A part, fem una picada amb : un all pelat, julivert, pa fregit, un toc de colorant, un grapat d'ametlles, i una cullerada de xocolata en pols.
Un cop passat per la batedora elèctrica, ho afegim a la cassola, juntament amb els pèsols.
Tot seguit, afegim les patates, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que tant la sípia, com les patates, siguin cuites.
Ho podem servir a taula, en la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
1h
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
9824 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.