Pollastre estofat a les fines herbes
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un pollastre tallat en trossos regulars
- Quatre talls de cansalada de panxeta
- 500 grams de cebetes de platillo
- 500 grams de patates pelades tallades a quadradets
- Una ceba picolada
- Oli d'oliva
- Sal
- Sucre
- Mel
- Vi negre
- Vi ranci
- Una fulla de llorer
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Julivert picolat
- Orenga en fulles
- Pebre negre en pols
- Vinagre de poma
- Brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una paella mitjana
Uns estalvis
Una safata plana amb un paper de cuina
Elaboració
Primerament, en una paella mitjana fiquem: les cebetes de platillo pelades juntament amb: sal, sucre, un raig de mel, un raig de vi negre i un raig de vinagre de poma.
Deixem que vagin coent a foc baix, fins que veiem que ja estan caramelitzades, i les reservem.
A part, pelem les patates, les tallem a quadradets regulars, i les fregim en una paella amb força oli d'oliva fins que estan daurades, i les reservem en una safata amb un paper de cuina.
A continuació en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els talls de pollastre salpebrats, la ceba picolada, la cansalada tallada trossos menuts, la branca de farigola, el romaní, el llorer, el julivert picolat i l'orenga en fulles.
Quan tot el conjunt ja és ben fregit, afegim un got de vi ranci i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el brou de pollastre que cobrixi el pollastre i deixem que cogui a foc baix fins que el pollastre ja estigui cuit. Seguidament, afegim les patates i les cebetes de platillo, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts i ja el tenim llest.
Tot seguit, ja el podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: