Bacallà confitat amb salsa de safrà

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per confitar el bacallà:

Per a la salsa de safrà:

4 racions

Elaboració

Del bacallà confitat:

En un cassó, hi posem oli d'oliva verge extra. Amb un termòmetre de cuina, anem mirant la temperatura de l'oli que ha de ser d'uns 60 o 65 ºC, en funció del gruix del bacallà. En aquesta recepta, aquesta temperatura és la ideal, ja que els lloms de bacallà són d’uns 3 cm de gruix. Submergim els lloms de bacallà, completament en l'oli d'oliva verge, quan el tenim a uns 65 ºC i el mantenim submergits durant uns 30 minuts. A meitat del procés, convé voltejar els lloms. Mentre el bacallà es confita, es forma una capa de grumolls blanquinosos a la superfície de l'oli, que és la gelatina del peix. Aquesta, la retirem amb un colador.

De la salsa de safrà:

Piquem la ceba a dauets (trossos petits) i la posem en una paella amb una mica d’oli, tenint la precaució que no adquireixi excessiu color. Hi afegim el vi, el safrà i el fumet. Ho deixem coure uns 10 minuts . Rectifiquem de sal , si cal.

Per emplatar:

Posem a la base del plat una mica de salsa de safrà i sobre el bacallà amb una mica de cibulet picat i sense picar, amb uns brins de safrà.

50min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se