Lasanya de carbassó, tomàquet, ceba i formatge de cabra
Categoria:
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 o 5 Plaques de lasanya
- 1 Ceba mitjana
- 1 Tomàquet mitjà
- 1 Carbassó
- 1 Rodanxa de formatge de cabra.
- Oli d’oliva
- Sal
- 1 Pot de beixamel casolana
Elaboració
Ratllem la ceba ben fina.
Tallem totes les verdures/hortalisses a daus (el carbassó a a tires).
Un cop preparades, les verdures/hortalisses , les anem afegint a una paella amb oli d’oliva i sal.
Primer hi afegim la ceba, quan està rossa, el carbassó, i per últim el tomàquet.
Deixem que vagi coent i anem remenant.
Posem una olla amb aigua a bullir amb una mica d’oli d’oliva.
Quan ja bull, afegim la pasta de la lasanya. En aquest cas 5 plaques.
Un cop fetes, les treiem del foc i les posem en un bol amb aigua freda.
Un cop refredades, extenem un drap de cotó sobre la cuina i posem les plaques que s’eixuiguin.
Quan ja tenim la verdura/hortalissa feta, ja podem muntar la lasanya.
En una safata apta pel forn anem posant una capa de verdura, una mica de beixamel i una de pasta.
La primera capa, al fons de la plata, posem una mica de verdura perquè no s’enganxi.
Repetim fins a posar les últimes dues plaques.
Cobrim la lassanya de beixamel, una mica de mantega i hi posem a sobre una rodanxa de formatge de cabra.
Ja podem posar al forn a gratinar.
Quan veiem que està ros, ja podem servir la lasanya.
Comparteix aquesta recepta: