Sopa de tardor pirinenca
Ingredients
- Tres litres de brou de pollastre casolà { 9001}
- Vuit llesquetes de pa de barra
- Una col mitjana
- Una ceba picolada
- Quatre alls fregits
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet { 3425}
- Pebre vermell dolç
- Sal
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Un batedor de varetes
Una sopera de porcellana blanca
Sis bols de porcellana
Un morter amb la seva mà
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, fregim els quatre alls pelats i quan són rossos els reservem.
Seguidament, afegim la ceba picada, i quan és transparenta, afegim la col tallada a juliana, ho remenem una mica, i tot seguit afegim una cullerada sopera de pebre vermell dolç i tres cullerots de sofregit de tomàquet
ho remenem una mica i seguidament afegim el brou que cobreixi la verdura, i ho deixem coure a foc baix fins que la col estigui cuita.
A part, aixafem els alls en el morter amb un raig del brou de la sopa, i ho afegim a la cassola.
A continuació, fiquem les llesques de pa, i quan ja són toves, passem el batedor de varetes, fins que tot el conjunt ja és ben desfet, corregim de sal, i ja ho podem abocar a la soper, i servir-ho a taula acompanyada de sis bols de porcellana.
Comparteix aquesta recepta: