Suquet de peix a la manera de la Rosa Galí
Ingredients
- 6 Talls de rap petits
- 1/2 Dotzena d’escamarlans
- 1/2 Dotzena de gambes
- Farina
- Una dotzena de musclos
- 2 Patates mitjanes
- 2 Cebes de Figueres
- 2 Tomàquets madurs
- 2 Dents d’all
- 2 Bitxos
- 1 Gotet de brandi
- 1 litre de fumet de peix casolà.
- Oli d’oliva
- Sal
- 4 Galetes Maria
- Aigua
Elaboració
En una cassola de ferro forjat amb tapa de vidre, hi posem força oli.
Quan l’oli estigui calent, hi posem el rap salat i enfarinat fins que estigui dauradet pels dos costats. Traiem el rap i l'apartem en un plat.
A la mateixa cassola, hi tirem les cebes ratllades, els alls ratllats, i els tomàquets també ratllats. Hi afegim els bitxos, i quan ja estigui ben fet, hi tirem un rajolí de brandi i esperem una mica perquè s'evapori.
Mentre, amb el morter piquem les galetes maria i li afegim aigua bullint, ho movem bé i ho afegim a la cassola (és perquè espesseixi la salsa).
Pelem les patates i les tallem a rodanxes no massa gruixudes. Les afegim a la cassola amb el fumet de peix. Deixem coure uns 15 minuts.
Seguidament, hi posem les gambes i els escamarlans. Ho deixem coure una estoneta, uns 5 minuts màxim.
Ara, ja hi podem posar el rap que teníem apartat. Si necessita més fumet, ni afegim una mica. Ho deixem coure a foc baix, uns 15 minuts, que vagi fent "xup-xup", i anem movent la cassola de tant en tant. Passats 10 minuts, dels 15, hi afegim els musclos. Deixem coure fins que s’obrin (uns 2 minuts).
Comparteix aquesta recepta: