Sopa de patates amb xixorrites
Categoria:
Tipus de plat: Sopa
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo i mig de patates
- Dos litres i mig d'aigua mineral
- Mitja ceba pelada
- Mitja branca d'api
- Pebre vermell dolç
- 200 grams de xixorrites
- Oli d'oliva
- Quatre llesques de pa sec
- Sal
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Cinc escudelletes
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Una paella gran
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, pelem les patates, rentem les pells i les posem a bullir amb dos litres i mig d'aigua mineral, juntament amb una patata tallada a trossos (rebutxem la resta de patates), mitja ceba i una branca d'api.
Deixem que arrenqui el bull, i ho deixem coure mitja hora.
Seguidament, passem la batedora elèctrica i amb l'ajud d'un colador xinès, ho passem a la cassola fonda on acabarem de fer la sopa.
Quan el brou arrenqui a bullir, afegim el pa sec, i quan ja és tou, passem el batedor de varetes. A part, en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva, sofregim les xixorrites, i quan ja són una mica fregides, els hi afegim una cullerada de pebre vermell, i abans no es cremi ho retirem i ho afegim a l'olla juntament amb la sopa.
Tot seguit, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera de porcellana i les cinc escudelletes.
Notes
Aquesta era un tipus de sopa molt recurrent en l'època de la post-guerra espanyola, al menys a la meva familia.
Comparteix aquesta recepta: