Bacallà estofat de Divendres Sant
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit lloms de bacallà dessalat de 150 grams cadascun
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Farina
- Oli d'oliva
- Sal
- Dues fulles de llorer
- Una ceba picolada
- Sis alls aixafats
- Tres patates mitjanes
- Dos ous bullits
- 200 grams de pèsols congelats
- 400 grams de carxofes congelades
- Un got de vi blanc
- Aigua
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un cassó mitjà
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal bullim els ous uns deu minuts, i un cop cuits, els refredem, els pelem, els tallem en dues meitats a lo llarg, i els reservem.
Seguidament, un cop dessalat el bacallà, l'enfarinem i el fregim en una paella amb oli d'oliva, i un cop fregit el reservem en una safata amb un paper de cuina.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, les carxofes, els alls aixafats, dues fulles de llorer, i tres cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim les patates pelades i tallades en rodelles de mig dit de gruix juntament amb els pèsols i ho remenem tot plegat amb l'espàtula de fusta, tot seguit, afegim el got de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, afegirem quatre cullerots de fumet de peix i deixarem que arrenqui el bull uns vint minuts, corregirem de sal, afegim els ous bullits, el bacallà, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Notes
Aquesta recepta, a casa meva la fem cada Divendres Sant, ja fa cinquanta anys des de que ens varem casar la meva esposa i jo.
Comparteix aquesta recepta: