Bacallà estofat de Divendres Sant

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un cassó mitjà
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal bullim els ous uns deu minuts, i un cop cuits, els refredem, els pelem, els tallem en dues meitats a lo llarg, i els reservem.
Seguidament, un cop dessalat el bacallà, l'enfarinem i el fregim en una paella amb oli d'oliva, i un cop fregit el reservem en una safata amb un paper de cuina.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, les carxofes, els alls aixafats, dues fulles de llorer, i tres cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim les patates pelades i tallades en rodelles de mig dit de gruix juntament amb els pèsols i ho remenem tot plegat amb l'espàtula de fusta, tot seguit, afegim el got de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, afegirem quatre cullerots de fumet de peix i deixarem que arrenqui el bull uns vint minuts, corregirem de sal, afegim els ous bullits, el bacallà, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, a casa meva la fem cada Divendres Sant, ja fa cinquanta anys des de que ens varem casar la meva esposa i jo.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se