Llibrets de moniato amb formatge de cabra
Avui us proposo una recepta que, probablement, podríem ficar dins el calaix de les receptes d'aprofitament. I per què? Doncs perquè aquest moniato està farcit amb re tallons de formatge, aquells trossets que de vegades ens queden a la nevera i que se'ns van assecant, sense que ningú s'atreveixi a fer l'últim pecat, menjant-se'l. Els re tallons de formatge, quan s'acosten a la crosta, ja no ens van bé per fer-los d'aperitiu, però si hi rumiem una mica podem treure'n profit. D'altra banda, continuo amb les receptes de tardor. El moniato és el tubercle que durant aquesta estació es deixa lluir de veritat. Ja us vaig comentar fa poc que n'he comprat al mercat. Aquesta recepte, tan podem presentar-les d'aperitiu o com a postres, segons l'acabament.
Categoria:
Tipus de plat: Bunyols
Recepta per microones
Estació:
Dificultat: Alta
Ingredients
- 2 moniatos
- 200g. de formatge de cabra o retalls de formatges variats
- 1 ou
- 4 cullerades de mel
- Pa ratllat o farina de galeta
- Oli i sal
Elaboració
El que fem primer és pelar i tallar a llesques fines (1 ctm)el moniato, i el posem a coure durant 4-5 minuts al microones. (Que no quedi massa cuit perquè no se trenqui) Mentre, trossegem els formatges a talls fins. Així a continuació, batem l'ou i hi afegim un pessic de sal. També preparem el pa ratllat en un bol. Farcim dues llesques de moniato, disposant els diferents formatges a l'interior (una mica de cada).
Després, el banyem amb l'ou batut.
I després,ho pasem per farina de galeta (pa ratllat).
Els punxem amb una forquilla o un punxó, perquè no se'ns separin les dues parts, i els introduïm en oli bullint. Torrem banda i banda ( ja veureu que de seguida agafa un color torradet), ho traiem del foc i ho deixem reposar damunt d'un paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli. Us recomano coure els llibrets un a un, així podreu controlar la cocció amb més atenció i tranquil·lament.
I ja ho tindrem a punt! Per a servir uns aperitius diferents, ben bons i que fan tardor!!
O unes postres delicioses amanint’els amb mel.
Notes
Depent, si volem aperitius o postres.
Comparteix aquesta recepta: