1
vots
Votar

Boletes de ceps i foie

Unes cruixents boletes que en mossegar us deixaran un fantàstic gust de cep.

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 250 ml de llet
  • 50 g de farina
  • 40 g de mantega
  • 100 g de foie fresc
  • 2 cullerades de formatge parmesà ratllat
  • 200 g de ceps
  • 2 ous
  • 100 g de panko
  • 10 escalònies
  • 1 rajolí de brandi
  • 2 cullerades de salsa maionesa
  • 1 cullerada de mantega
  • Cibulet picat
  • Pebre
  • Nou moscada
  • Oli
  • Sal

4 racions

Elaboració

Primerament neteja i renta els bolets per picar-los i saltar-los amb 2 cullerades d'oli en una paella ben calenta uns minuts.
Retira els ceps de la paella i cuina el foie a foc viu 30 segons per cada costat, retira i reserva.
Fondre la mantega en una cassola, torra la farina daurant lleugerament i afegeix la llet en un rajolí remenant fins que s'integri.
Afegeix-hi els ceps i cou-ho 12 minuts a foc lent remenant fins a obtenir una beixamel espessa.
Pela i talla en plomes les escalunyes i sofregeix-les en una paella amb una cullerada de mantega 5 minuts. Afegeix el brandi i cuina a foc suau 20 minuts més.
Quan es refredi, tapa-ho bé i fica-ho a la nevera fins al dia següent.
El dia de l'apat forma boletes amb la massa i passa-les per l'ou batut i pel panko per fregir-les en oli calent uns minuts fins que quedin daurades per tot arreu.
Deixa-les escórrer sobre paper absorbent.
Serveix les boletes acompanyades d'una mica de maionesa, les escalunyes per sobre, i empolvora amb cibulet.

1h

Notes

El panko és una mena de farina de galeta que s'utilitza a la cuina japonesa per fer arrebossats.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

164 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: