Tortell de carabassa amb trufa
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dificultat: Alta
Ingredients
- 650g de farina
- 200g de puré de carabassa
- 50g de mantega
- 100g de sucre
- 60g de llet
- 13g de llevat fresc de forn
- 20g de suc de taronja
- Raspa de llimona i taronja
- 4 ous
- Taronja confitada
- Granets d’ametlla
- Sal
Pel farcit de trufa:
- 500ml de nata per muntar
- 200g de xocolata per fondre
- 60g de sucre
8 racions
Utensilis
Un motlle de tortell amb forat al mig.
Elaboració
Primer deixarem fet el farcit de trufa, per després farcir el tortell un cop cuit.
Per fer la trufa:
Es posa a bullir en un pot la nata amb el sucre, afegeix la xocolata a trossets i remena fins que estigui fosa.
Deixar a la nevera 3-4 hores.
Per fer el tortell:
Desfés el llevat amb la llet tèbia. Tamisa la farina amb 4g de sal en un vol, fes un volcà i afegeix al mig 3 ous i la llet amb el llevat.
Afegeix també la mantega fosa, el sucre, el puré de carabassa, el suc i la raspa. Remena fins que es lliguin tots els ingredients i obtindrem una massa.
Tapa amb un drap la massa 1h, fins que es dobli el seu volum.
Un cop passat aquest temps, recupera-la i amassa-la lleugerament per tal de desgasificar-la.
Fes boles grans per anar al motlle.
Pose-les en un motlle amb un forat al mig (previament greixat perquè no s'hi enganxin) i deixar que pugi 1h.
Pinta amb l'ou batut sobrant i decora amb l’ametlla i la taronja confitada.
Forneja 30min a 180º.
Retira i deixa que es refredi del tot.
Recupera la trufa, munta-la i posa-la en una manega pastissera. Talla el tortell per la meitat i farceix-lo.
1h 20min
Notes
Si tens llevat sec de forn, canvia la fresca per un sobre (uns 5g). Dilueix-lo també amb la llet ja que així sempre s’integrarà millor a la massa.
El temps de repòs es indicatiu, depèn de la temperatura ambient: si fa fred, tardarà més.
Convé engreixar amb mantega el motlle i el forat del mig, per què la massa no s’enganxi. I sempre forneja la rebosteria amb el forn preescalfat.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
82 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.