Tortell de carabassa amb trufa

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 650g de farina
  • 200g de puré de carabassa
  • 50g de mantega
  • 100g de sucre
  • 60g de llet
  • 13g de llevat fresc de forn
  • 20g de suc de taronja
  • Raspa de llimona i taronja
  • 4 ous
  • Taronja confitada
  • Granets d’ametlla
  • Sal

Pel farcit de trufa:

  • 500ml de nata per muntar
  • 200g de xocolata per fondre
  • 60g de sucre

8 racions

Utensilis

Un motlle de tortell amb forat al mig.

Elaboració

Primer deixarem fet el farcit de trufa, per després farcir el tortell un cop cuit.

Per fer la trufa:

Es posa a bullir en un pot la nata amb el sucre, afegeix la xocolata a trossets i remena fins que estigui fosa.
Deixar a la nevera 3-4 hores.

Per fer el tortell:

Desfés el llevat amb la llet tèbia. Tamisa la farina amb 4g de sal en un vol, fes un volcà i afegeix al mig 3 ous i la llet amb el llevat.
Afegeix també la mantega fosa, el sucre, el puré de carabassa, el suc i la raspa. Remena fins que es lliguin tots els ingredients i obtindrem una massa.
Tapa amb un drap la massa 1h, fins que es dobli el seu volum.
Un cop passat aquest temps, recupera-la i amassa-la lleugerament per tal de desgasificar-la.
Fes boles grans per anar al motlle.
Pose-les en un motlle amb un forat al mig (previament greixat perquè no s'hi enganxin) i deixar que pugi 1h.
Pinta amb l'ou batut sobrant i decora amb l’ametlla i la taronja confitada.
Forneja 30min a 180º.
Retira i deixa que es refredi del tot.
Recupera la trufa, munta-la i posa-la en una manega pastissera. Talla el tortell per la meitat i farceix-lo.

1h 20min

Notes

Si tens llevat sec de forn, canvia la fresca per un sobre (uns 5g). Dilueix-lo també amb la llet ja que així sempre s’integrarà millor a la massa.
El temps de repòs es indicatiu, depèn de la temperatura ambient: si fa fred, tardarà més.
Convé engreixar amb mantega el motlle i el forat del mig, per què la massa no s’enganxi. I sempre forneja la rebosteria amb el forn preescalfat.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

82 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: