Tortell de reis
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500g de farina de força
- 100g de sucre
- 1ou
- 80g de llevat fresc
- 100g de mantega
- 8g de sal
- 190g de llet
- la ratlladura de mitja llimona
- la ratlladura de mitja taronja
- unes gotes d'aigua d'azahar
Utensilis
L'aigua d'azahar la podem trobar a la farmàcia, en el seu defecte unes gotetes de Cointreau també serviran.
Elaboració
Escalfem lleugerament la llet i, en un bol, hi desfem el llevat.
Hi afegim la resta dels ingredients en el següent ordre, i anem amassant: farina, ou, sucre, sal, mantega, ratlladures i l'aigua d'azahar.
Treballar bé la massa fins que vegem que es desenganxa de les parets del bol.
Tapem el bol amb un drap humit i ho deixem reposar una mitja hora.
Estirem la massa i hi posem el farcit al mig ( massapà o cabell d'àngel) i les figuretes i la fava. L'enrotllem i donem la forma al tortell. Ho posem damunt la safata que ha d'anar al forn i ho deixem unes dues hores i mitja fins que vegeu que ha augmentat força de volum.
Hi poseu la fruita confitada per damunt i l'empolvoreu amb una miqueta de sucre humida.
L'enforneu, a 200º ( ja heu de tenir el forn preescalfat), fins que vegeu que està daurat.
Comparteix aquesta recepta: