Mar i muntanya de pollastre i popets
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Deu cuixetes de pollastre (sense la contra-cuixa)
- Un quilo de popets congelats 40/60
- Oli d'oliva
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vi ranci
- Vi blanc
- Dues fulles de llorer
- Cinc alls aixafats
- Dues cebes tendres picolades
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una cassola marinera metàl·lica amb tapa
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, en una cassola marinera amb un bon raig d'oli d'oliva, un got de vi blanc, una fulla de llorer, i dos alls aixafats, posarem els popets (descongelats a la nevera el dia anterior) i els farem coure a foc baix tapats, fins que estiguin gairebé cuits, i els reservarem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregirem les cuixetes de pollastre fins que estiguin ben daurades, i tot seguit hi afegirem: la ceba picolada, els alls aixafats, una fulla de llorer, i quan tot plegat estigui ben sofregit, hi afegirem dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixarem que redueixi.
A continuació, afegirem els popets, i quatre cullerots de brou de pollastre, deixarem que arrenqui el bull, i que cogui tot plegat a foc baix, fins que tot el conjunt estigui ben cuit.
Tot seguit, corregim de sal i ho deixarem coure cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: