Pastís de galetes, crema i fruits vermells
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200 gr de Galetes tipus Maria.
- 100 gr de Mantega.
- 100 gr de Nous Pelades.
- ½ lt de Llet.
- 150 gr de Sucre.
- 3 Ous.
- 50 gr de Maizena.
- 1 Cullerada de Postres Sucre de Vainilla.
- 1 Llimona només la pell.
- 125 gr de Mores.
- 125 gr de Gerds.
- 125 gr de Grosella.
- Sucre Llustre per Decorar.
8 racions
Elaboració
Per començar agafarem les galetes i les picarem, si tenim una picadora tipus 1,2,3 serà perfecte. En cas contrari les posarem en un bol i amb l'ajuda d'una mà de morter les anirem xafant fins a fer una farina.
Les hem picat les galetes, ara farem el mateix amb les nous. Si no amb l'ajuda d'un ganivet les piquem a trossets petits. Un cop picades les hi afegim les galetes.
Ara agafem la mantega i la posarem 50 segons al microones per fondre-la. Un cop ja està fosa, l'afegim a les galetes, a les nous i barregem tot bé fins aconseguir una pasta.
Preparem un motlle desmuntable, al, posarem al fons una mica de paper pel forn, així no se'ns pegués la galeta.
Quan tinguem el motlle folrat posarem la barreja d'abans i la repartirem pel fons, fent una mica de pressió i repartint per igual.
Un cop aquest fet, la guardarem a la nevera durant una hora perquè ens agafi consistència.
Mentrestant prepararem una crema tipus pastissera. Posem a escalfar la llet amb el sucre, el sucre de vainilla i la pell d'una llimona.
Mentre ens arrenca el bull de la llet, en un bol posarem els rovells dels ous i la maizena, barregem tot bé. Com el més segur en els ous se'ns quedés com una pasta seca, afegim un rajolí de llet freda, així d'aquesta manera ens ajudés a barrejar-ho tot bé.
Quan la llet ens bulli la apartem del foc i deixem refredar un parell de minuts. Quan posem la llet amb els rovells la passarem per un colador tipus xinès. Barregem bé i ho tornem a colar i el posem a la cassola, per portar-lo al foc i que se'ns espesseixi.
Un cop se'ns a espessit ho retirem del foc i deixem refredar una mica.
Ara traiem el motlle de la nevera i aboquem la crema per sobre, repartim bé i deixarem refredar unes 4 hores a la nevera.
Un cop aquest fred, el desmotllem i afegim per sobre la fruita vermella, empolvorem per sobre amb una mica de
sucre llustre i ja estarà llest per menjar.
30min
Etiquetes: Dolç Pastis Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2916 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.