Risotto amb xoriç i xampinyons
Categoria:
Tipus de plat: Risotto
Recepta per wok
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams d'arròs tipus bomba Montsià
- 500 grams de xampinyons naturals
- Dues tires de xoriç
- Una ceba tendra picada
- Dos alls tendres picats
- Brou de pollastre casolà
- Sal
- 100 grams de formatge de bola ratllat
- Julivert picat
- Oli d'oliva
Utensilis
Un wok de mida gran
Una espàtula de fusta
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva saltem els xampinyons ben nets i laminats amb un pessic de sal, i quan ja estan ben fregits, els retirem del foc, i quan ja són freds, els picolem amb un ganivet, i els reservem.
Seguidament, agafem les tires de xoriç, i les tallem en trossos ben petits, i ho reservem.
A continuació, en el wok amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba tendra i els alls tendres ben picats, i quan tot plegat ja és fregit, afegim els xampinyons i el xoriç, ho remenem amb l'espàtula de fusta, i tot seguit afegim l'arròs i ho remenem amb l'espàtula de fusta, i tot seguit afegim tres cullerots de brou de pollastre, i anem remenant a foc baix, i si veiem que necessita més brou, n'afegim poc a poc sense deixar de remenar, i quan l'arròs ja és gairebé cuit, corregim de sal, i hi afegim el formatge ratllat, i seguim remenant, fins que tot el conjunt ja és cuit al nostre gust, i ja ho podrem anar repartint en cinc plats fondos i ho servirem a taula amb una mica de julivert picat al damunt de cada plat.
Comparteix aquesta recepta: