Sardines arrebossades farcides amb escalivada, i tomàquets al forn

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una safata plana pel forn
una paella gran
Una aranya de filferro
Una safata plana amb un paper de cuina
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Un atuell de plàstic pla
Un bol de vidre mitjà

Elaboració

Primerament, fem l'escalivada com explico a la meva recepta, i un cop feta, la pelem i amb un ganivet, la picolem en trossos menuts, i la fiquem en el bol de vidre, la salpebrem i la reguem amb un raig d'oli d'oliva i la reservem.
A part, en un bol de vidre batem sis ous amb dos alls ratllats i tres cullerades de julivert picolat, i ho reservem.
Tot seguit, netegem les sardines els hi traiem el cap i l'espina central, i les deixem planes en forma de ventall damunt el marbre de la cuina.
Seguidament, omplim amb l'escalivada dotze sardines, i tot seguit les tapem amb les altres dotze sardines que queden, les salpebrem i les passem per farina, després les passem per l'ou batut i el pa ratllat, i les fregim amb oli ben calent, fins que estiguin ben daurades, i les reservem damunt una safata plana amb un paper de cuina per treure l'excés d'oli.
Tot seguit, en una safata plana pel forn, posem quatre tomàquets oberts per la meitat salpebrats i espolsats amb formatge ratllat, i els enfornem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja els podrem ficar de dos en dos a la part de baix del plat on ho servirem, i a la part de dalt en forma de mitja lluna, posarem tres sardines en cada plat, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se