Fideus a la catalana gratinats

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera de terrissa
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Una escorredora

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, coem els fideus gruixuts fins que estiguin cuits al "dente", els refredem a raig d'aixeta els escorrem i els reservem.
Seguidament, en una cassola plana de terrissa, amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els trossos de costella salpebrats, la cansalada i les salsitxes, i quan tot plegat comença a estar daurat, afegim: els alls, la ceba, i una fulla de llorer, i deixem que es fregeixi tot plegat, i tot seguit afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci i deixem que redueixi.
A continuació, afegim un cullerot de brou de pollastre, i deixem que arrenqui el bull fins que tot el conjunt ja està gairebé cuit, i tot seguit afegim els fideus, corregim de sal, ho remenem tot ben remenat, i ho retirem del foc.
Seguidament, espolsem els fideus amb força formatge ratllat, i amb la mateixa cassola, ho enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge està ben daurat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se