Sarsuela de gambes i musclos

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Elaboració

El primer que farem serà marcar els gambots amb oli d'oliva uns 5 minuts i els reservem. (Aquest és el truc perquè la sarsuela ens surti més que bona).
Si heu agafat els musclos amb les dues closques, raspeu-los per treure'n les restes d'algues i poseu-los en una olla amb aigua i sal a bullir i aniran deixant anar aigua i s'obriran. Llavors, un per un els hi traieu mitja closca, els passeu per la cassola on heu marcat les gambes perquè déixin anar sabor i els reserveu.
Important reservar l'aigua de cocció dels musclos, perquè la podeu utilitzar en comptes del brou de peix.
Piquem dues cebes i els alls, i a l'oli de marcar les gambes la posem a foc mitjà-alt, vigilant de que no se us cremi. Quan comenci a transparentar, afegim el tomàquet i ho integrem tot. Abaixem el foc, i deixem que acabin de treure les aromes i coure's.
Llavors, posem un got ben ple de conyac i 1/2 litre de brou de peix. Recordeu, que podeu aprofitar l'aigua dels musclos en comptes del brou de peix.
Això es déixa reduïr almenys 20 minuts, o mitja hora, però aneu vigilant de que no se us redueixi de cop i que se us cremi.
Quan hagi reduït, poseu les gambes que tenieu reservades i els musclos, i ho integreu tot i que s'acabi de fer.
Cinc o deu minuts abans de retirar-ho, talleu ben petit una mica de julivert amb ajuda d'unes tisores i ho poseu al guisat.
Hi doneu un parell de voltes i ho deixeu reposar fins a l'hora de sopar. Llavors, ho podeu escalfar.

1h 30min

Notes

A casa aquesta sarsuela la soliem fer a primera hora de la tarda i es quedava reposant. Llavors quedava més bona, i si en sobra per al dia següent, encara està més bona.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se