Xai a la txilindron
Ingredients
- Cinc braons de xai tallats en trossos de dos dits de gruix
- Un pit de xai tallat en trossos regulars
- Un pot de carn de pebrots vermells
- Dues albergínies mitjanes
- Dues cebes tendres
- Dos pebrots verds
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vi negre
- Conyac
- Dues fulles de llorer
- Sis alls pelats
- Sofregit de tomàquet
- Brou de pollastre casolà
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una safata refractaria rectangular de mida gran
Uns estalvis
Una cullera de fusta
Elaboració
Primerament en una safata refractaria, posem: els braons tallats en trossos de dos dits de gruix, el pit de xai tallat en trossos regulars, dues fulles de llorer, sis alls aixafats, un raig d'oli d'oliva, una copa de conyac, un dit d'aigua, ho salpebrem i ho enfornem a 180º, tot remenant de tant en tant, i retirem els trossos de pit abans, ja que es couen abans que els braons, i quan tot plegat ja és cuit, ho reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: les albergínies, els pebrots verds i les cebes, tot tallat en quadradets, com si féssim un "pisto", i un cop les verdures estiguin ben confitades, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, dues cullerades de carn de pebrots vermells, i mig got de vi negre, ho remenem amb la cullera de fusta, i deixem que redueixi el vi, i tot seguit, hi afegim tres cullerots de brou de pollastre, i deixem que cogui fins que tot el conjunt estigui ben cuit, i llavors hi afegim: els braons, el pit i els alls que els tallarem a làmines, ho remenem tot plegat, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns vint minuts, ho corregim de sal, apaguem el foc, i ho deixem reposar cinc minuts, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: