Albergínies farcides amb: carxofes, gambes i bolets, gratinades amb salsa Aurora

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

5 racions

Utensilis

Una safata refractària de mida gran
Dues espàtules metàl·liques planes
Cinc plats de porcellana plans de mida gran
Una paella gran
Una cullera de fusta
Un ratllador
Un cassó gran
Una cassola metàl·lica fonda
Un batedor de varetes
Una escorredora

Elaboració

Primerament, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
A part, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, saltem les gambes tres minuts, les flamegem amb un raig de conyac, i les reservem.
Seguidament,netegem les gírgoles, les tallem en juliana i les saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva salpebrades deu minuts, i les reservem.
A continuació, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim les carxofes durant deu minuts, i tot seguit les escorrem i les reservem.
Tot seguit, tallem deu llesques d'albergínia a lo llarg d'un dit de gruix, les passem per sal i farina, i les fregim fins que estiguin cuites, i les reservem.
A part, agafem : les carxofes, les gambes i les gírgoles, i amb un ganivet ho piquem tot ben picat i ho reservem. Tot seguit, piquem els porros i els fregim amb un raig d'oli, i quan ja estan ben fregits, hi afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de vi ranci i ho deixem reduir.
Seguidament afegim: les carxofes, les gírgoles i les gambes picades, ho remenem amb una cullera de fusta, i deixem que s'acabi de coure tot plegat set minuts més i ja tenim la farsa a punt.
A continuació, posem dos cullerots de salsa Aurora repartida en el fons de la safata refractària, hi posem cinc llesques d'albergínia ben repartides, les omplim amb la farsa,i les tapem amb les altres llesques d'albergínia, hi espolsem formatge de bola ratllat i una nou de mantega al damunt de cada albergínia, i les gratinem a 180º, fins que estiguin ben daurades, i ja les podrem posar cadascuna en el centre de cada plat, amb l'ajuda de dues espàtules planes, i ja les podrem servir a taula.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se