Fideus negres

Categoria:
Típica de: Espanya → País Valencià
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 Cebes picades – 1 pebrot verd a llenques – ½ kg. de calamars – 2 borses de tinta -
  • 250 gr. de rap – Tomaca triturada – 2 L. de Fumet de peix – 320 g. de fideus grossos – 2 Alls – Safrà, oli i sal.

4 racions

Utensilis

Paellera

Elaboració

En paellera es prepara el sofregit amb la ceba i el pebrot verd. S'afexeigen els calamars; després, els trossos de rap i, a continuació la tomaca; es remou el conjunt per que forge bé el sofregit i es manté a foc lent durant 5 m. Mentres tant es du a bullir el brou de peix, i després es manté a foc lent. S'agreguen els fideus a la cassola, i es remouen per què s'ameren de salsa.
Es col-loquen les borses de tinta dels calamars en un colador i aquest sobre el guisat; s'obrin amb una cullera i es tira un poc d'aigua calenta per extrau-re tota la tinta. Es remou el fons per què aquesta s'incorpore a la salsa. Es van agregant poc a poc tassos de caldo, fins esgotar-lo, sempre sense deixar de remoure, puix els fideus han de quedar tendres i amerats de líquid espés. Se salpebra ( pebre negre ).
Per últim s'agrega una picadeta d'all, julivert i safrà. A Catalunya també solen agregar botifarra, a valència no és el costum.

1h 20min

Notes

Cal ficar uns 80 g. de fideus per persona


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4175 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Josep dolç i martinez diu:
HOLA AMICS I AMIGUES:
US INFORME QUE LA NOSTRA SOCIETAT GASTRONÒMICA JA TÉ PÀGINA WEB, US CONVIDE PUIX A VISITAR-LA I FER TOTA MENA DE COMENTARIS QUE TROBEU ESCAIENTS I SI E CAS US FEU SOCIS, SIGUEU BENVINGUTS A GAVACS. EL LINK ÉS
www.competic.es/gavacssgv

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: