Fideus negres
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → País Valencià
Dieta: baixa en greixos
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Cebes picades – 1 pebrot verd a llenques – ½ kg. de calamars – 2 borses de tinta -
- 250 gr. de rap – Tomaca triturada – 2 L. de Fumet de peix – 320 g. de fideus grossos – 2 Alls – Safrà, oli i sal.
4 racions
Utensilis
Paellera
Elaboració
En paellera es prepara el sofregit amb la ceba i el pebrot verd. S'afexeigen els calamars; després, els trossos de rap i, a continuació la tomaca; es remou el conjunt per que forge bé el sofregit i es manté a foc lent durant 5 m. Mentres tant es du a bullir el brou de peix, i després es manté a foc lent. S'agreguen els fideus a la cassola, i es remouen per què s'ameren de salsa.
Es col-loquen les borses de tinta dels calamars en un colador i aquest sobre el guisat; s'obrin amb una cullera i es tira un poc d'aigua calenta per extrau-re tota la tinta. Es remou el fons per què aquesta s'incorpore a la salsa. Es van agregant poc a poc tassos de caldo, fins esgotar-lo, sempre sense deixar de remoure, puix els fideus han de quedar tendres i amerats de líquid espés. Se salpebra ( pebre negre ).
Per últim s'agrega una picadeta d'all, julivert i safrà. A Catalunya també solen agregar botifarra, a valència no és el costum.
1h 20min
Notes
Cal ficar uns 80 g. de fideus per persona
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4175 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.