Amanida russa de remolatxa, marisc i caviar
Aquesta recepta d'amanida russa és perfecte com a entrant on podràs lluir-te amb sabor, color i producte. Una tapa senzilla i que captiva, una tapa de sempre pentinada amb el millor look.
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Tapes
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a la remolatxa:
- 2 remolatxes grans (per emplatar dins) o 1 remolacha si emplatem en un bol
Per l'ou dur:
- 1 ou fresc
Pel pols de quicos (opcional):
- 5 gr de quicos
Pel llagostí:
- 4 llagostins crus
Per l'amanida russa:
- Remolatxa
- Ou dur
- Pols de quicos (opcional)
- 10 gr caviar o sucedani
- 1 margalló o espàrrec blanc en conserva
- 10 gr blat de moro en conserva
- 30 gr mainoesa (la podeu fer, sino)
- 1 cda oli d'oliva verge extra
- tabasco al gust o shichimi tōgarashi
- una mica de suc de llima o llimona
- sal, pebre
2 racions
Elaboració
Per a la remolatxa:
1. Fem el bol de remolatxa (pas opcional). Tallem la base de la remolatxa (una remolatxa ben gran) una mica, per tal que es pugui mantenir en peus. Tallem la part superior, 1 dit per sobre de la meitat de la remolatxa.
2. Amb una cullera de postres o parisina, anem amb molt de compte buidant la remolatxa i sense foradar la base de la remolatxa. Podem fer aquest pas, bullint parcialment la remolatxa prèviament.
3. Bullirem la carn de remolatxa que em retirat juntament amb l'altra remolatxa que haurem pelat i tallat a daus.
Per l'ou dur:
1. Bullim l'ou durant 10 minuts i refredem.
2. El pelem i el tallem a daus d'1 cm aproximadament
Pel pols de quicos (opcional):
1. Triturem lleugerament els quicos amb un molinet de cafè o bé amb usn quants cops de morter
Pel llagostí:
1. Pelem 4 llagostins, guardant els caps i closques per fer un suc o per utilitzar-los en una altra recepta (jo els guardo en bosses de congelació).
2. Retirem el budell interior amb un escuradents i piquem les cues en trossos d'1 cm aproximadament. Reservem.
Per l'amanida russa:
1. En un bol mesclem la remolatxa, l'ou, el llagostí, el margalló/espàrrec blanc a daus, el blat de moro, la maionesa, el suc de llima, el tabasco, la sal i el pebre. Remenem bé i corregim si és necessari.
2. Emplatem la mescla dins del bol de remolatxa i tirarem per sobre el quico en pols, afegint finalment el caviar.
45min
Notes
Podeu servir-la dins de la remolatxa o bé, de forma més senzilla, en un petit bol. És una recepta de tapa d'autor que pot ser aplicada tan en un restaurant com a la llar. Productes senzills (a excepció del caviar, que podem substituir per qualsevol sucedani de la mar) que doten d'aquesta tapa de color, sabor i molt èxit a taula.
Etiquetes: Amanida Amanida russa Ensaladilla Ensaladilla russa Gamba Llagostins Marisc Tapa Tapes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2320 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.