Empedrat de fesolets amb bacallà i vinagreta d'anxoves
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 300 grams de fesolets cuits a casa
- 300 grams de bacallà esqueixat
- Vinagreta d'anxoves
- Un tomàquet per amanida, de mida gran
- Una ceba tendra de mida mitjana
Utensilis
Una cassola fonda
Una safata de porcellana gran
Un bol de vidre gran
Una cullera de fusta
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, coem els fesolets com explico a la meva recepta, i un cop cuits i escorreguts, els posem en
el bol de vidre, on farem l'empedrat.
A part, en un atuell, posem el bacallà en remull d'un dia per altre, tot canviant l'aigua tres vegades, i deixant-lo a punt de sal.
Seguidament, piquem la ceba tendra i el tomàquet a la brunesa ben petita, i els afegim en el bol juntament amb els fesolets.
Quan el bacallà ja el tenim dessalat, el piquem ben menut amb un ganivet, i l'afegim en el bol amb la resta d'ingredients, i ja per acabar, farem la vinagreta d'anxoves com explico a la meva recepta, i amb ella reguem l'empedrat que tenim en bol, ho remenem ben remenat amb una cullera de fusta, ho repartim en la safata de porcellana, i si volem ho posem una estona a la nevera perquè estigui un punt fresc, abans de servir a taula.
Notes
Si no trobeu fesolets per fer aquesta recepta, la podeu fer amb mongetes de Santa Pau, que són molt semblants a els fesolets, tant per la seva suavitat, com per la seva textura, i també us pot quedar un empedrat magnífic.
Comparteix aquesta recepta: