Estofat de vedella
Pla complert de cuina tradicional amb una elaboració senzilla i actualitzada.
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600g de vedella
- 1kg de patates
- 1 ceba gran
- 1 pebrot vermell
- 2 tomàquets madurs
- 150g de bolets
- 1,5 copa de conyac
- 1l. de brou de carn
- 2 fulles de llorer
- 1 clau d'olor
- Oli d'oliva
- farina (de cigró, si pot ser)
- pebre negre
- sal
6 racions
Utensilis
Necessitem una bona cassola.
Elaboració
Cobrim d'oli la base de la cassola on farem el nostre estofat.
Per començar cal enrossir els alls xafats i retirar-los quan ja tenen bon color.
Fregir molt lleugerament les patates tallades a daus uns 3-4' i retirar-les també.
Ara, toca posar el clau d'olor i la carn ja tallada a daus de mossegada, salpebrada i enfarinada. Fregir totes les cares de la carn.
Tot seguit, sofregir la ceba i el pebrot ben picats amb la carn uns 10' a foc mig.
És el moment de posar el tomàquet picat i remenar uns 2'.
Pujar el foc abans d'afegir el conyac. Remenar un parell de minuts mentre s'evapora l'alcohol i gaudim de les flaires. Substituir el clau per 2 fulles de llorer i cobrir amb el brou. Sal i pebre al gust i a coure uns 30’.
És hora d'afegir les patates i que vagin fent 10'.
Finalment, posar els bolets i coure els últims 15'.
Deixar reposar una estona i si és unes hores millor!
Opcional; es poden substituir els bolets per pastanaga a rodelles.
2h
Notes
És un plat que agraeix el repòs.
Per servir-lo podem espolsar julivert picat per sobre.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1625 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.