Escudella de blat de moro escairat
El blat de moro escairat és molt valorat a l'Alt Berguedà, la recepta me l'ha explicat l'Àngela, una bona amiga de Vallcebre i és diferent de les habituals
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Sopa
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1. 500g de blat de moro escairat (és un blat de moro característic de Berguedà al qui se l’ha tret la pellofa i deixat assecar).
- 2. Un tros de pernil salat d’uns 100g.
- 3. Un morro de porc salat.
- 4. 200g d’orella de porc salada.
- 5. 200g de costella de porc salada.
- 6. Una cua de porc salada.
- 7. 4 patates tallades a daus.
- 8. 1 col mitjana tallada en brunoise.
- 9. 300g de carn trinxada per fer pilota pel caldo.
4 racions
Elaboració
El dia abans:
Posar en remull el blat de moro per estovar-lo. Cal esbandir-lo diverses vegades per assegurar-nos que queda ben net.
En un altre recipient posem tota la carn de porc per dessalar-la i estovar-la incloent el tros de pernil salat.
Esbandir la carn, tallar el morro per la meitat al llarg del mateix.
Assegurar-se d’esbandir i netejar bé el morro i l’orella.
El dia de la cocció:
Amb el foc baix, posar a coure la carn i el blat de moro dins una olla cobrint-los amb aigua, si pot ser mineral sense gas millor. Ha de fer xup-xup durant unes 5 hores, cal anar-ho vigilant i afegir més aigua si cal. Abans de treure-ho del foc afegir-hi les patates, la col i la pilota de carn trinxada. No hi posem sal doncs la carn ja és salada.
Coure-ho a foc baix durant una hora més. L’escudella agafarà un color blanc.
Ja es podrà servir calenta, però si es deixa reposar una nit l’endemà és encara més bona.
6h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
678 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.