Farinetes de blat de moro i baldanes de ceba
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de farina de blat de moro
- Quatre baldanes de ceba
- Oli d'oliva
- Brou de pollastre casolà
- Sal
4 racions
Utensilis
Una paella gran
Quatre plats fondos
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les baldanes de ceba tallades a rodanxes, i un cop fregides, les reservem.
Seguidament, en un cassó amb brou de pollastre, fiquem la farina de blat de moro, i a foc baix anem remenant amb el batedor de varetes, fins aconseguir un puré de textura fina i homogènia.
Tot seguit, repartim les farinetes en els quatre plats fondos, afegim les rodanxes de baldana repartides pel damunt, i amb una cullera gran, afegim una mica de l'oli de fregir les baldanes, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Notes
Aquesta recepta, a la meva família fa molts anys que la fem, concretament des de l'època de la post-guerra civil espanyola.
La recepta original es feia amb botifarrons de ceba i pinyons, però en l'actualitat es fa molt difícil trobar-ne, és per això que ara les faig amb baldanes de ceba.
Les farines de blat de moro, cigrons o faves, les podem trobar a les botigues de llegums.
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de la post-guerra La cuina deles farinetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2730 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.