Escudella d'hivern
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre litres d'aigua mineral
- Un pit de gallina
- Una garreta de vedella petita
- Una botifarra culana blanca
- Una botifarra culana negra
- 30 mandonguilles petites (comprades a la parada d'aviram)
- Una col petita
- Una branca d'api
- Tres patates mitjanes
- 100 grams de cigrons cuits
- 100 grams de fideus del nº2
- 100 grams d'arròs tipus bomba Montsià
- Sal
- Dos talls de cansalada virada
- Un os de vedella de la part del genoll
- Un os de pernil
5 racions
Utensilis
Una olla fonda
Una sopera de porcellana
Cinc plats fondos
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Una safata plana metàl·lica
Elaboració
Primerament, en una olla fonda posem: els quatre litres d'aigua, dues fulles de col, una patata pelada tallada en dues meitats, una branca d'api, la cansalada virada, el pit de gallina, la garreta de vedella, i fem que arrenqui a bullir almenys una hora, i seguidament, retirem les carns i escorrem el brou.
A continuació, fiquem el brou en una cassola fonda, fem que arrenqui el bull, i tot seguit anem afegint-hi: la col tallada a trossos menuts, els cigrons, els fideus, l'arròs, dues patates tallades a quadrets petits, i seguidament afegim tant la garreta com el pit de pollastre, la cansalada tot picolat ben menut, i ja podrem afegir-hi també les mandonguilles i la botifarra blanca tallada a rodelles de mig dit de gruix.
Tot seguit, ja podrem afegir-hi la botifarra negra tallada a rodelles de mig dit de gruix, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més, i ja podrem omplir la sopera, i servir-ho a taula juntament amb cinc plats fondos.
2h
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina de les escudelles Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3010 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.