Sopa d'hivern amb col, xoriç i cigrons
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres litres de brou de pollastre casolá (el trobareu a les meves receptes)
- Una tira de xoriç (xistorra)
- Una ceba picolada
- Tres alls laminats
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre vermell dolç
- Vuit llesques de pa de barra
- 200 grams de cigrons cuits
- Una col d'hivern de mida mitjana
6 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Sis escudelletes de porcellana blanca
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, netegem la col i la tallem eb juliana ben fina, i la reservem.
Seguidament, en la cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada fins que és transparent, i tot seguit afegim els alls laminats i el xoriç tallat a rodelles fines.
Quan els alls són una mica rossos, afegim una cullerada de pebre vermell, i les llesques de pa.
Seguidament, abans no es cremi el pebre vermell, afegim el brou de pollaste i deixem que arrenqui el bull.
Quan les llesques de ja siguin ben toves, passem el batedor de varetes fins que s'han desfet del tot i tot seguit, afegim la col tallada a juliana, els cigrons i deixem que cogui tot plegat a foc baix, fins que tot el conjunt és cuit. Corregim de sal i deixem que s'acabi decoure tot plegat uns set minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera i les sis escudelletes.
1h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina de les sopes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3008 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.