Escudella fresca

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Illes Balears
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 ceba blanca
  • 2 alls
  • 1 tomàtiga de ramellet
  • 1 porro gros
  • 1 patata
  • 2 pastanagons
  • 1 carabassó
  • 100gr de mongetes
  • 100gr de carn de porc i/o de pollastre
  • 4 cullerades soperes de sèmola de blat
  • 2 branques de moraduix
  • 1/2 cullereta de cafè de pebre bord
  • Oli d’oliva
  • Aigua
  • Sal

5 racions

Utensilis

Cassola de fang

Elaboració

Començarem amb el sofrit típic de molts de plats tradicionals de la cuina mallorquina. Per això picam els alls, la ceba i la tomàtiga. Posam una mica d’oli d’oliva verge extra a una cassola de fang i hi afegim primer l’all. Quan aquest es comença a daurar hi afegim la ceba i una mica de sal, i quan la ceba comenci a tornar transparent afegim la tomàtiga i la carn tallada a quadrats. No hem de tenir pressa quan fem un sofrit i sabrem que està llest quan es comença a aferrar al cul de la cassola, això vol dir que s’ha evaporat l’aigua de les verdures.
És el moment d’afegir l’aigua, i ho fem bullir tot plegat uns 10-12 minuts a fi d’aconseguir un brou una mica més gustós que si només hi posam aigua. Passat aquest temps afegim la resta de verdures tallades en quadrats, el moraduix, el pebre bord, cobrim amb més aigua si és necessari i rectificam de sal. Ho deixam coure fins que totes les verdures siguin cuites, uns 15-20 minuts aproximadament, i en faltar 2 minuts per que les verdures siguin cuites hi afegim la sèmola que pràcticament es courà amb la calor residual.

55min

Notes

Millor si la fem avui per menjar demà, estarà més confitada i la gaudirem més. Com diu el seu nom s’ha de menjar fresca, res d’encalentir-la. Si la teniu a la gelera la podeu treure una estona abans perquè agafi una mica de temperatura.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5976 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: