Patates emmascarades a l'estil de l'avia Rosina de Vallcebre

És el plat que es cuinava quan encara es feia la matança del porc a la masia. Es preparava la carn per les botifarres negres i quan era feta i encara crua, abans d'embotir-la, se'n reservava una part per fer les patates emmascarades. I també es reservava un tros de fetge del porc de la matança (aprox. 150g).

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1.000g de patates Kenebec o Puntiak.
  • 500g de carn crua de botifarra negra. Nota: Si no es troba carn crua es pot esparracar 500g de botifarra negra encara que canviarà una mica el sabor.
  • 100g de cansalada blanca amb cotna tallada a daus.
  • 150g de fetge de porc tallat a dauets.
  • Sal

4 racions

Elaboració

Posem a bullir les patates tallades a daus per fer un puré. Quan siguin cuites es trinxen amb l'ajut d'una forquilla no volem que quedi un puré massa fi. Salem el puré.
En una paella es posen a rostir els daus de cansalada blanca a foc baix per tal que es fongui el greix, evitem que es posin marrons i apugem el foc, la cotna anirà fregint-se (es nota perquè deixa anar bombolletes) quedarà cruixent i tendre. És molt important vigilar de prop el procés i evitar que la cotna es cremi.
Escorrem el greix de la cansalada en un pot de vidre i reservem la cansalada.
En la mateixa paella fregim el fetge de porc amb una mica del greix de la cansalada i el reservem.
Repetim la operació amb la carn de la botifarra negra amb el foc ben baix i vigilant que no es cremi, anem remenant i en pocs minuts serà cuita.
Barregem el puré amb la carn de la botifarra, els daus de la cansalada i els de fetge de porc.
Per servir el plat cal primer que es passi per una paella com si fos una truita de patata, tant bon punt sigui torradeta d'una banda se li dona la volta i el repeteix l'operació.
Nota 1: Es poden preparar plats individuals si es disposa d'una paella petita de la mida d'una ració.
Nota 2: Per greixar la paella s'utilitza el mateix greix de la cansalada.
Nota 3: L'excedent de greix es pot guardar per fer algun rostit (de pollastre per exemple)

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

650 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: