Llom de cabirol estofat amb patates i pastanagues

Aquest plat parteix del clàssic estofat però hi afegeix un toc diferent doncs hi poso curri, pebre negre amb llimona molts a més dels ingredients més clàssics.

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 2 lloms de cabirol d'uns 800g
  • 2 patates mitjanes
  • 2 pastanagues grosses
  • 2 cebes tendres
  • 3 grans d'all
  • 200cc de tomàquet fregit
  • 1l de vi negre
  • 1 gotet de vi ranci
  • 1l de brou de verdures
  • Una branqueta o dues de romaní
  • 1 rajola de xocolata de 70% de cacau o més (jo el poso de 90% de cacau)
  • Curri
  • Pebre vermell de la Vera
  • Sal
  • Oli d'oliva verge.
  • Farina de blat.
  • Pebre amb llimona molts (el venen envasat dins d'un potet de vidre que porta incorporat el molinet per moldre el contingut)

4 racions

Elaboració

Preparació de la carn:

Per no haver de macerar el llom en tractar-se d'una part que acostuma a ser tendre, la congelem uns dies abans de cuinar-la. Aquesta acció en trenca les fibres i l'acaba de fer tova.
Un cop descongelats els tallem a llesques de 0, 5cm de gruix (aprox.).

Preparació dels ingredients:

Talleu en brunoise la ceba.
Peleu i talleu en daus les patates.
Peleu i talleu a rodanxes les pastanagues.
Peleu els grans d'all.
Ratlleu la xocolata. Consell, va millor que estigui freda de la nevera per evitar que es fongui amb la calor de les vostres mans.
Cocció:
Salpebreu la carn i l'enfarineu.
En una cassola amb oli calent segelleu la carn, només volem que la carn no perdi els seus sucs. Reserveu.
En el mateix oli fregiu les patates fins que comencin a daurar-se. Reserveu.
En unpot escalfeu el brou de verdures per si n'heu d'afegir.
Sense canviar l'oli doneu una primera fregida a les pastanagues.Reserveu.
Ara toca fregir la ceba que hem tallat en brunoise i els grans d'all.
Abaixem el foc a foc mig.
Quan la ceba estigui transparent hi afegim la carn, les patates, les pastanagues i les branquetes de romaní.
Si cal afegiu més oli per compensar el que poden absorbir les patates.
Cobrim amb el vi negre.
Escalfem el brou de verdures i el tenim preparat per afegir-ne per tal que no s'assequi el guisat en anar-se evaporant el vi.
Abaixeu el foc al mínim un cop el vi s'ha escalfat i comença a evaporar-se l'alcohol.
Ara comença el xup-xup i hem de anar remenant el contingut de la cassola que haurem tapat.
Veieu que s'espesseix massa l'estofat podeu anar afegint el brou que teniu calent.
Als 120 minuts de cocció corregiu de sal, afegiu el curri (sense abusar-ne) i el pebre vermell de La Vera.
Seguiu vigilant l'estofat, si calgués, podeu afegir aigua al brou si creieu que feu curt.
Als 150 minuts afegiu la xocolata i remeneu per assegurar-vos que queda ben integrada el l'estofat.
Ja podeu apagar el foc i deixar que reposi uns 5 o 10 minuts.
Ja el podreu servir, però si el serviu l'endemà encara serà més bo.

3h

Notes

Es pot acompanyar amb unes torrades de pa.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

459 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: