Estofat de mongetes vermelles (pintes)

Plat típic de l'Alt Berguedà. és un plat la seva recepta ens ve de la bona amiga Àngela de Vallcebre.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 500g de mongetes vermelles (pintes)
  • 250g de morro de porc o orella o peus de porc (segons preferències).
  • 2 botifarres negres d'arròs tallades a rodanxes
  • 4 patates Kenebec o Puntiak vermelles.
  • 1 fulla de llorer.

Pel sofregit:

  • 1 ceba 1 gra d'all 200g de tomaquet cru.
  • Sucre
  • Sal

Bunyols de pa:

  • Molla de pa de pagès
  • 2 grans d'all.
  • Julivert
  • 1 ou.

4 racions

Elaboració

El dia abans posar les mongetes en remull.
Fer el sofregit amb la ceba l'all i el tomàquet amb un polsim de sal i un polsim de sucre. Quan és fet el reservem.
Fregim amb poc oli la botifarra negra que hem tallat a rodanxes i la reservem.
Posem a coure en una olla amb aigua les mongetes, el morro o el tall escollit i la fulla de llorer. Mantenim el foc baix i vigilem que no s'acabi l'aigua i n'anirem afegint de freda si cal.
Quan falti poc hi afegirem les patates a daus que anirem trencant amb ajuda d'un ganivet, per tal que deixin anar el seu midó.
Un cop cuites les patates hi afegirem el sofregit i la botifarra que hem reservat, un cop fet un xup-xup d'uns minuts, es retira del foc.
Per fer els bunyols de pa posem en un bol la molla de pa, l'all rallat o tallat petit, el julivert i un ou. Ho remenem tot amb l'ajut d'una forquilla procurant no trinxar-ho, ho volem només remenat.
En una paella posem oli a escalfar, amb un cullera anem agafant la massa que hem preparat i la fregim. Tant bon punt els bunyols són torrats es reserven a banda.
Arribats a aquest punt es poden servir les mongetes amb els bunyols a banda o bé es poden incorporar els bunyols a l'estofat que hem retirat del foc.

2h

Notes

Es preferible fer-ho en una olla per tenir el xup-xup, però si volem anar més ràpid es pot fer a l'olla a pressió


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

335 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: