Tripes i peus de xai amb samfaina

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda metàl·lica
Una cassola de terrissa de mida gran
Un colador xinès
Una cullera de fusta
Uns estalvis
Un bufador
Un bol de vidre gran
Dues safates metàl·liques planes
Uns molls

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda hi posem les tripes i els peus de xai (passats pel bufador) juntament amb: dos litres d'aigua, un grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer, una branca d'api, tres alls pelats, i mitja ceba pelada.
Posem el foc a temperatura mitjana, i deixem que cogui tot plegat fins que veiem que tant els peus com les tripes ja són cuites, les escorrem, les reservem, i colem el brou de la cocció en un bol.
Seguidament, fem la samfaina com explico a la meva recepta en una cassola de terrissa de mida gran, amb un raig d'oli d'oliva, i quan veiem que ja és cuita, hi afegim: tres cullerots de sofregit de tomàquet i dos cullerots del brou de la cocció dels peus i les tripes, juntament amb mig got de vi negre, i deixem que bulli durant cinc minuts, i tot seguit hi afegim els peus i les tripes tallades a trossos regulars, corregim de sal, remenem la cassola amb l'ajuda de les nanses i deixem que s'acabi de coure tot plegat durant uns dotze minuts més.
Seguidament, apaguem el foc i deixem que reposi cinc minuts, abans de servir-ho a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h

Notes

Normalment, de tripes i peus de xai, se'n troben a moltes carnisseries, però sempre és millor encomanar-los.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se