"Crèpes" variades, salades

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per la pasta:

Pel ferciment:

Utensilis

Safata de servir bonica.

Elaboració

En un bol gran, s'hi posa la farina prèviament passada per un sedàs, i en el seu centre s'hi posen els ous, una cullerada d'oli, una mica de sal i un raget de llet. Es treballa aquesta pasta amb una cullera de fusta, i s'hi va afegint la llet restant.
S'hi posa també, la pela de taronja ratllada,i el licor escollit.
Es deixa reposar a la nevera durant una hora aproximadament.
Si en el moment de fer-la servir veiem que està molt espessa, hi afegirem una mica més de llet o aigua.
S'unta amb mantega una paella (de la mida que volem fer les crèpes), i quan és calenta, s'hi posen dues o tres cullerades soperes de la pasta, escampant-la tot bellugant la paella, a fi efecte que quedi coberta totalment, - com si fos una truita-, i quan es desenganxa, la girem de l'altre costat amb l'ajut d'una forquilla o pala.
Anem fent una muntanyeta de crèpes quan són fetes, en un plat pla fins el moment de farcir-les.

FARCIMENT:

- Enciam a trossets petitons, cranc i salsa rosa.
- Enciam, cranc, cogombre trinxat petitó i maionesa.
- Enciam, gambes pelades, ou dur i maionesa.
- Enciam, trosssets d'espàrrec i salsa rosa.
- Tres espàrrecs blancs, verduretes i salsa rosa.
- Tres espàrrecs verds, verduretes, ou dur, i salsa maionesa.
- Tres espàrrecs blancs, ou dur trinxadet, i salsa rosa.
- Tres espàrrecs verds, ou dur trinxadet, i maionesa.
- Verduretes, gambes pelades i salsa rosa.
- Verduretes, gambes pelades i maionesa.
- Verduretes, ou dur trinxat, cogombre trinxat i salsa rosa.
- Verduretes, ou dur, cogombre i maionesa.
- Rap a trossets petits, cranc i salsa rosa.
- Rap a trossets petits, enciam, i salsa rosa.
- Rap a trossets petits, cogombre trinxadet, i maionesa.
- Rap a trossets petits, cranc, cogombre i maionesa.
- Ou dur ratllat, verduretes, i salsa rosa.
- Ou dur ratllat, gambetes, olives a trossets, i salsa rosa.
- Ou dur ratllat, cranc ratllat, cogombre,i maionesa.
- Ou dur ratllat, una tira de pebrot vermell, olives i salsa rosa.

2h

Notes

Decorar-los quan els tinguem farcits amb els mateixos ingredients que hem utilitzat per a farcir-los. Rodanxetes d'ou dur, de cogombre, gambetes, eetc...
Es serveixen freds.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se