Cassola de pagès amb cargols de Lleida

Ingredients

  • 1/4L d'oli
  • 3 cebes tallades per a fregir
  • 1/4Kg cansalada preferent de pernil
  • 1Kg de costella de porc trosejat
  • 1Kg de llangonissa de porc
  • 1Kg i mig de cargols nets (passats per aigua)
  • Sal (raconable), 2 guindillas i un chorro gran de conyac.(1/4L aproximat)
  • 2Kg de patatas trosellades
  • 1L aproximat d'aigua
  • 1Kg i mig d'espinacs
  • 4 ous triturats

10 racions

Utensilis

- 1 paella o cassola lo més gran posible.
- 1 cullera gran de fusta.

Elaboració

Posem la cassola al foc amb 1/4L d'oli , 3 cebes trosejades, 1/4Kg cansalada , 1Kg de costelles i 1Kg de llangonissa, tot això deixar-ho fregir fins que estigui rossat.
Afeguir la sal reglamentaria i una guindilla , 1Kg i mig de cargols i 1/4L de conyac.
A continuació se li afageixien les patates, 1L d'aigua calenta i els espinacs a damunt.
Quan les patates i els espinacs estiguin cuites se li afegueixen els 4 ous triturats i es remena tota la cassola.
Fins que estigui tot compacte ( caragols,carn i ou). I ya es pot servir a taula!

1h

Notes

Abans de servir comprovar la sal.
Es un plat unic suficient per a 10 persones.
Esta compost de grasses vegetals, porc, carn, patates...
La guindilla pot ser de 1 o 2, depen del gust de la persona.
Aquesta cassola és molt digestible pels seus components.
Aquesta recepta és centenaria i procedeix de productes del camp del Pla d'Urgell ( LLEIDA )


Recepta de cuina de Cassola de pagès amb cargols de Lleida
Cassola de pagés
per Jaume Valls

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6583 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Ceshe E diu:
Amb foto i tot!! veig que has gaudit d'una bona jornada gastronòmica aquest cap de setmana, jeje. Molt bona pinta té això! :-)

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: