Ensaïmades
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Mallorca
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 450g de sucre
- 5 ous
- 1,5kg de farina
- 125g de mantega de porc
- 40g de llevat
- 1/2l d'aigua
- Sucre en pols
Elaboració
Barregem el llevat una mica de sucre, una cullerada de farina i una mica aigua calenta, no tota. Sobre el marbre tirem la farina que ens sobri, i fem un forat al mig, on li tirem el sucre, l'aigua restant, els ous i la massa preparada prèviament. Ho amassem fins aconseguir una pasta. Ho deixem pujar i fem un rotllo d'un polze i mig més o menys, la deixem pujar encara més, i després li fem agafar la forma pròpia de les ensaïmades. Fet això s'untà amb la mantega de porc, i es deixa reposar en un lloc fresc durant 10 hores. Es posa al forn a 190º fins que estiguin dorades. Abans de menjar es pot polsejar amb el sucre en pols per sobre de la ensaïmada.
Notes
Dona per unes 20 ensaïmades
Etiquetes: Ensaïmades Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3110 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.