Pa de pessic
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 6 ous
- 2 iogurts (els que es vulguin)
- 6 mides de farina de l'envàs del iogurt
- 4 mides de sucre morè de l'envàs del iogurt
- 1 mida d'oli de l'envàs del iogurt
- 1 mida de llet sencera de l'envàs del iogurt
- 1 sobre de llevadura en pols
- canyella en pols
- ratafia
- sucre glacé
- 1 safata per anar al forn de 5 cm. o més d'alçada.
- mantequilla
12 racions
Elaboració
El forn es posa a escalfar a 150º a dalt i baix amb turbo.
Es separen en dos bols els rovells de les clares dels ous.
El bol amb les clares es reserva.
Al bol dels rovells s'hi afegeix tot remenant el sucre, els iogurts, la llet i l'oli. Es barreja tot fins a obtenir-ne una pasta homogènia.
Es passa llavors a barrejar la farina amb el sobre de llevadura, i es va tirant a poc a poc a la pasta dels rovells i la resta d'ingredients. A poc a poc tot remenant-ho lleugerament. S'hi afegeix després el raig de ratafia i la canyella en pols.
A part, es monten les clares a punt de neu. Quan ja estan montades(que és quan pots girar el bol i no et cauen) es va incorporant a la massa dels rovells molt a poc a poc, tot vigilant que no es perdi el volum aconseguit.
La safata d'anar al forn s'unta amb mantequilla i s'hi afegeix una mica de farina tot escampant-la amb copets a la safata.Això es fa perquè no s'agafi quan estigui feta.
Seguidament s'incorpora la massa a la safata i s'introdueix al forn durant 45-50mn.
Quan ja està es treu del forn tot deixant-ho refredar. Aleshores per presentar es tira una mica pel damunt sucre glacé.
1h 30min
Notes
També es poden afegir trossets de poma a la massa i quedarà molt més flonjo.
Com més s'hagi treballat les dues masses (rovells i clares) més esponjós quedarà.
Etiquetes: Postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2959 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.