Pa suís

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 gr. farina força
  • 400 gr. farina fluixa
  • 100 gr. llevat
  • 1/2 litre de llet
  • 50 gr. mantega
  • 20 gr. sal
  • 10 gr. sucre
  • (1 ou si feu capritxos per pintar-los amb rovell)

4 racions

Elaboració

NOTA
La massa de pa suís, en pastisseria, s'utilitza per a fer capritxos, pa de motlle, coca d'anís, etc....
Vindria a ser com una especie de pa de viena però més dur i salat, i per tant, més adient per a entrepans salats.
Com totes les receptes de masses....la podeu fer a ma tranquilament. Jo sempre utilitzo la meva estimada amassadora "KitchenAid"....a la que tantes hores li dedico....ja que t'ho fa tot ella soleta i acabes abans, clar. Però no us desanimeu si no teniu màquina....eh?....penseu que antigament no hi havien màquines elèctriques i tot es feia a mà. Us donarà una miqueta més de feina, però val la pena. De veritat. 
La recepta del pa suís és ben senzilla.
Som-hi !
ELABORACIO
Preparem tots els ingredients
Us recomano utilitzar una balança d'aquestes digitals, que són petitetes i van molt bé.
Pesarem la farina i barrejarem la sal dins la farina també.
Tallarem la mantega i la posarem amb la farina
El llevat jo el compro a un super local "Bon Preu", però el trobareu al Mercadona o qualsevol forn de pa tradicional.
Barrejar bé l'ou amb la llet, el sucre i el llevat.
Ho he batut amb una varilla a ma, per qué a l'amassadora li posarem el ganxo.
Ara afegim la farina que porta la sal i la mantega.
I ja ho podem amassar. Si ho feu a mà, estareu una bona estona. A màquina són uns 15 minuts aprox. Tot i així, ja veureu com al acabar sempre va be amassar-la a mà una miqueta.
Ja la tenim feta.
Fem una bola gran i la deixem fermentar (pujar) uns 20 minuts. Desprès l'amassarem a ma un altre vegada i ja la podrem treballar.
Amb aquesta massa podeu fer les coques d'anís, el pa anglès, els capritxos, una coca de vidre, etc...entre d'altres.
És una massa molt versàtil, com el pa de viena.
Us poso uns exemples que us faràn agafar gana, jeje, ...amb pernilet ibèric... ...o amb llonganissa de pagès i formatge Flor d'Esgueva...
Bon profit !!!

2h


Recepta de cuina de Pa suís

Pa de motlle i capritxos (fets amb pa suís)

Recepta de cuina de Pa suís

Panet suís (fet amb pa suís)

Recepta de cuina de Pa suís

Coca d'anís (feta amb pa suís)

Recepta de cuina de Pa suís

Coca de vidre (feta amb pa suís)

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3301 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: