Cassoletes de bacallà
Ingredients
- Un paquet de cassoletes salades
- Dos morros de bacallà dessalats
- Un all pelat sense el cor
- Oli d'oliva
- Mitja ceba pelada
- Uns tros d'api
- Formatge ratllat
- Nata líquida per muntar
- Nou moscada
Elaboració
En un cassó, posem : l'api, la ceba i aigua. Quan bull posem el bacallà.
Quan veiem que fa una capa blanca pel damunt, el traiem i el deixem refredar.
A continuació, l'esqueixem en el pot de la batedora, i hi afegim : l'all, la nata líquida i un polsim de nou moscada. Passem la batedora elèctrica i anem baten. Afegim nata fins la quantitat que vulguem. Quan ja tenim la brandada feta, afegirem el truc perquè la brandada quedi lligada. Escalfem una mica d'oli d'oliva i l'afegim de mica en mica a la brandada, i anem batent. Això te una explicació : quan l'oli és calent, és fa més liquid, i quan es refreda, trava la brandada, i així ens quedara més espessa.
A continuació, posem les cassoletes a la safata del forn amb paper sulfurat, i les anem omplint amb l'ajud de manega pastissera. Quan són plenes, les espolsem amb formatge ratllat,i els hi donem un toc de gratinador, fins que el formatge és daurat.
Seguidament, ja les podem servir a taula amb una safata de cartró amb blonda.
Notes
Una placa de forn
Un cassó gran
Una safata de cartró amb blonda
Comparteix aquesta recepta: