Cuixa de xai amb oporto, pinyons i passes

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 cuixa de xai (amb corts)
  • 1 ceba gran o dues petits
  • un got de oporto
  • suc de mitja llimona
  • 100 grams de pinyons
  • 50 grams de passes
  • grans de pebre negre
  • una ramita de romaní
  • 1 fulla de llorer
  • 2 dents d'all

4 racions

Elaboració

Netejar la cama molt bé, i deixar-la escórrer. Després posar-la en una font de cristall amb el oporto, el suc de llimona, els grans de pebre, la fulla de llorer, el romaní i l'all tallats en trocitos.
Tapar-la i deixar en la nevera durant tota la nit (el millor és utilitzar dues fonts de cristall iguals, una tapant l'altra. Tres hores i mitjana abans que vulgui servir la cama, escalfar el forn a 150º.
Obrir la font, donar-li la volta a l'anyell, de manera que la part que estava en el líquid durant la nit ara està dalt.
Afegir sal i tapat l'anyell de nou. Introduir en el forn. Baixar el forn a 130 graus i deixar.
A l'hora, treure la font, i afegir la ceba tallada en rodanxes, els pinyons i les passes. Tornar a introduir-la tapada de nou en el forn, i pujar el forn a 150 .
Després d'altra hora, treure la font, obrir-la i donar-li la volta a la cama. Introduir-la de nou en el forn, aquesta vegada destapada, i pujar temperatura a 170.
ALS 45 minuts, treure la font i traslladar el suc (haver de haver molt) a un cassó anant amb compte que no s'escapin els pinyons, les passes i la ceba que han de quedar-se amb l'anyell. Tornar a ficar en el forn.
Si l'anyell està ja al seu gust, pot deixar-li en el forn amb la calor apagada. Si ho prefereix més torrat dalt, deixar-lo fins que estigui més fet.
Mentrestant, posa el cassó de suc al foc alt perquè s'espesseixi un poc. Si ho desitja pot tirar unes gotetes de salsa de soia o un poc de suc de poma, o un poc de maizena dissolta en vi negre.
Se serveix la cuixa de xai en rodanxes (estarà molt tendra), cadascuna amb els seus pinyons torrats, ceba i passes, amb un poc de la salsa damunt. La resta de la salsa la pot posar en un jarroncito perquè els seus convidats l'afegeixin al seu gust. Per a acompanyar pot servir unes patatitas al forn amb sal gros, i verdures verdes al vapor (brocoli, judias verds, col....).
També pot servir amb salsa de menta com els anglesos o,si per ventura, amb un parell de fulles de menta fresca per a adornar.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1807 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: