Púding de poma
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 500 gr. retalls de pa de pessic (si no en teniu, podeu utilitzar melindros o similar)
- 3 o 4 pomes golden
- Pasta brisa
- Gelatina de poma
- Per la crema,
- Feu exactament la mateixa recepta que per la crema pastissera però en comptes de 80gr de farina de blat de moro(maicena) nomès 40gr.
- Necesitem que no cualli tant.
Elaboració
Prepararem u motlle rodó de certa fondària.
Col.locarem una làmina de pasta brisa ("quebrada" que diuen en castellà).
Feu-la encaixar bé amb els dits
Ara és qüestió d'esmicolar bé les restes de pa de pessic que teniem a la nevera guardades.
Amb els dits feu pressió i quedarà en no res. No està seca, ni molt menys, està perfecte aquest pa de pessic.
Heu de posar una bona quantitat, que sobresurti de la pasta brisa un parell de dits tranquilament. Penseu que ara ho banyarem tot amb crema líquida i s'abaixarà.
Com ja us he comentat, prepareu una crema pastissera normal, però amb la meitat de maicena.
Mentre bull la llet, anirem pelant les pomes golden.
Fem tallets de la mateixa mida.
Acabem de fer la crema.
Tot seguit, i amb la crema ben calenta, ruixarem el pa de pessic sense por.
Podeu utilitzar els dits (si sou valent) o algún estri per a remenar el pa de pessic de sota...assegurant-vos que tot queda ben impregnat de crema.
Finalment, ho aplanarem tot una mica, sobretot dels costats, donant una lleugera forma de muntanya.
Ara, distribuim la poma amb una mica de gràcia.
Ja ho tenim apunt. Ara prepararem el forn a 180º graus.
Ensucrarem la poma.
Perfecte.
Courem en nostre púding durant 45-50 minuts, mínim.
Cada 20 minuts, aprox., haureu d'anar punxant-lo i comprovant si està cuit per fins o no.
Si surt humit...es que li falta.
Si veieu que el vostre forn està torrant massa la poma i per dins encara no està cuit del tot, podeu tapar la poma amb paper de plata i acabar la cocció sense por.
Ara si que ja està cuit.
Amb l'ajuda d'una base rodona li donarem la volta.
La pasta brisa està perfectament cuita.
Aprofitem per a col.locar un cartró amb blonda.
Mitja volta....alehop !!!....i ja gairebé està.
És el moment d'escalfar una mica de gelatina de poma.
No la feu bullir, nomès que arrenqui el bull. I a la que perdi una mica de calor, ja podem pintar el nostre púding.
Si el púding està calent, us recomano pintar-lo una vegada....i passats un minutet o dos , tornar a pintar-lo. Així aconseguireu una capa de gelatina més generosa. Penseu que la gelatina de poma té gust a poma i li va genial.
Tan ta ta txannnnnnnnnn !!!
Com diria aquell de la peli de Airbag...."Muy profesional si señor."
I ara unes quantes fotos per a la meva pròpia recreació , jeje.
Excel.lent. M'ha quedat clavat i això que fotia més de 15 anys que no el feia.
Et podria servir amb una mica de nata montada....xocolata per sobre...o guarrides varies. Segons lo "gordos" que sigueu, vaja.
Ha quedat ben banyat.
Acompanyeu-lo amb un cafetó o amb un bon cava ben fresquet.
Bon Profit !!!
Notes
Aquest púding el feiem a la pastisseria amb la intenció de gastar els retalls de pa de pessic que ens havien sobrat de fer els pastissos, així com sobres de melindros, etc....per què a les pastisseres no es llença res !!!.
El massapà del tortell de reis es fa amb les sobres dels panellets i dels torrons....per això és tan bo.
Com que recentment he fet un pastís de la diada i m'han sobrat retalls de "biscuit", aprofitaré per fer aquest púding de poma, que està molt bó a mitja tarda, amb el café, feu-me cas!.
Veiem com es fa pas a pas, vinga.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1882 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.