Bretzel
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Alemanya → Alsàcia
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 planxa de full
- Ametlla granet
- Fondant
- Gelatina de poma
- Sucre
- 1 ou
2 racions
Elaboració
Tallem una tira de pasta de full més aviat gruixuda.
L'axafem bé.
La idea és deixar-la ben prima.
Agafem l'ametlla granet.
Posem l'ametlla per sobre del full.
I l'apretem bé...que s'engaxi dins el full.
Quan tinguem la tira plena d'ametlles...li donem la volta.
I comencem a enroscar tota la tira...
...fins que veiem que el full es recargola sobre sí mateix....
Ara li donem la forma de bretzel...i enganxem les puntes.
Li donem la volta.
I ens quedarà així. El pintem amb ou batut. Li tirarem una mica de sucre per sobre i ja el podem coure a 180º graus durant uns15-20 minuts. Control.leu no es cremi.
Ara agafem una mica de gelatina de poma.
I l'escalfem una mica.
Ja tenim el bretzel cuit.
Li tirem gelatina per sobre.
Ara escalfarem una mica de fondant i tirarem unes tires amb la mateixa cullera.
I aquest és el resultat.
És d'aquelles pastes...que, a mitja tarda, entren de fàbula.
Bon Profit
30min
Notes
El seu origen és alemany, i és bastant popular a Alsàcia, Amèrica del Nord i Austràlia. El seu nom prové de la paraula alemanya Brezel, derivada del llatí bracellus, 'braç petit'. Aquest nom es deu al fet que la seva forma recorda a dos braços entrellaçats. A Alemanya i especialment en la Baviera, lloc del seu naixement, el pretzel o bretzel és molt diferent al dels Estats Units. Forma part del menjar típic del país i és un pa salat.
Però el que us porto avui és un bretxel dolç, el que feiem a la pastisseria i a pesar que fa més de 15 anys que no el feia...m'ha quedat idèntic....quins records !!!
Espero que us agradi.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1265 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.