Empanada gallega de pop i llom

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 gr. de llom
  • 500 gr. de popets de platja
  • 200 gr. daus de xoriço i pernil
  • 8 tomàquets madurs
  • 2 pebrots vermells
  • 1 pebrot verd
  • 2 cebes
  • 4/5 alls
  • Un trocet de porro
  • Pebre vermell dolç
  • Pebre vermell picant
  • Llauré
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva
  • Massa
  • 1 Kg de farina força
  • 25 grams de llevat
  • 350 gr. aigua
  • 3 cullerada de pebre vermell dolç
  • 7/8 cullerades d'oli del sofregit

6 racions

Elaboració

En una paella amb oli calent, afegir una mica d'all picat i seguidament incorporar el llom tallat a tires i sal-pebrat. Afegir una mica de julivert.
Reservar.
En el mateix oli fer un sofregit tradicional.
Quan estigui la verdura feta, afegir una mica de vic blanc i coure 5 minuts.
Incorporar el llom i afegir el tomàquet amb dues cullerades de pebre vermell dolç.
Reservar en un bol.
Fer exactament el mateix procès amb el pop però amb pebre vermell picant.
Però el pop, prèviament l'haurem bullit 25 minuts en aigua amb llauré.
Amb els dos farciments apunt farem la massa.

Per fer la massa:

Barrejar-ho tot fins aconseguir una massa elàstica. Tractar-la amb força farina.
La podeu fer a mà o a màquina sense problemes.
Si veieu que us falta aigua o us falta farina aneu-hi posant poc a poc. Aneu tocant la massa per notar el tacta i amb els dits proveu d'estirar-la. Quan us sembli bé deixeu-la reposar 1 hora tapada amb un drap humit.
Passada l'hora, la massa haurà pujat el doble. És el moment d'estirar-la.
Amb aquetsa recepta surten dues empanades (una la podeu congelar).
Farem meitat de llom i metitat de pop.
Estirar les capes d'abaix. Col.locar el farciment. Meitat llom meitat pop.
Tapar amb una nova capa i ajuntar els bordes amb els dits (retorçant-los).
Finalment, farem unes tires per a decorar i per indicar en quina part hi ha el pop i en quina el llom.
Pintar amb ou batut.
Coure 20 minuts a 190º graus amb ventilació.
Al igual que amb les pizzes, les empanades les podeu fer del que volgueu, com tonyina, salsitxes, etc..

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2155 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Àngels Fernández Guillén diu:
Amb aquesta manera tan didàctica mitjançant les il·lustracions, em serà molt fàcil fer aquesta recepta. Grácies!!
Albert Vilas diu:
Gràcies Àngels, espero que et surti bona !

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: