Llom de les grans celebracions
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una canya sencera, de llom de porc
- 30 llesques de pernil salat
- Dotze ous bullits, tallats a rodelles fines
- Sis pebrots vermells, escalivats, pelats, i tallats a tires
- Sal
- Oli d'oliva
- Llard (mantega de porc)
- Llet
- Tres alls pelats
- Nou moscada
- 150 grams d'ametlles laminades, torrades
- Pa fregit
- Fil per embridar
- Pebre negre en pols
10 racions
Elaboració
Primer de tot, agafem la canya de llom, i anem fent talls a lo ample, com si vulguem fer llibrets. Seguidament, anem farcint els talls, amb: ou bullit, pernil, i pebrot escalivat, alternant els talls. Després, ho lliguem, ho salpebrem, i ho posem en el forn untat amb llard, a 180º, fins que és mig cuit.
Seguidament, el reguem amb llet, i ho deixem cinc minuts més. Un cop cuit, el retirem, i el reservem, fins que és fred.
Agafem les ametlles, les posem en una safata, i les torrem en el forn, tenint cura que no s'ens cremin.
A part, fem una picada amb: els alls, un grapat d'ametlles torrades, pa fregit, i un polsim de nou moscada.
Afegim el suc de la cocció, i una mica més de llet, i ho passem per la batedora elèctrica i ho colem amb un colador fi.
Un cop fred el llom, traiem el cordill, ho tallem a rodelles de un dit aproximadament, i posem tres talls, per comensal, en el plat on ho servirem.
Posem ametlles per damunt els talls de llom, i un cop la salsa estigui al nostre gust d'espessa, la posem a sobre dels talls de llom, i ja ho podrem servir a taula.
.
1h 30min
Notes
Amb aquesta recepta, tancarem el cicle de cuina monàstica, dedicada tant a Poblet, com a Vallbona de les Monges. Espero, que us hagi agradat, i que poseu en pràctica en els fogons, aquestes meravelles de la cuina de casa nostra.
Etiquetes: Cister Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2170 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.