Macarrons a la Catalana
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mig quilo de macarrons
- Una ceba picolada
- Dod grans d'all ratllats
- Un pot de tomàquet fregit de mig quilo
- Oli d'oliva
- Sal
- Ví blanc
- Dues fulles de llorer
- Mantega
- Aigua
- Quatre salsitxes tallades a trossos
- Tres tires de costella de porc, tallades a trossos menuts
- Un grapat de pedrers de pollastre
- 200 grams de carn trinxada de porc ( pasada dues vegades per la trinxadora )
- Formatge ratllat
- Una llauna de fuagràs senzill
- Cent grams de pernil salat, tallat a quadrets
Elaboració
En una olla gran, posem: sal, aigua i una mica de mantega. Quan bull, afegim els macarrons i deixem que es coguin, Quan ja són ¨al dente¨, els traiem, els escorrem i els reservem ( cal untar-los amb una mica d'oli, per tal que no s'engantxin ).
En una cassola gran, posem oli d'oliva, i quan és calent, posem a fregir : la costella, les salsitxes, els pedrers, el trinxat de porc, i el fuagràs.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim : la ceba picolada, els alls ratllats i el llorer.
Passada una estona, afegim el tomàquet i un raig de ví blanc. Corregim de sal i ho deixem coure. Quan ja és gairebé cuit, afegim el trocets de pernil salat, després de cinc minuts, ja tindrem els macarrons llestos per servir.
Notes
Els podem servir amb formatge ratllat.
Comparteix aquesta recepta: