Ceba a la portuguesa endolcida
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Dieta: vegetariana
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- Cebes
- Mel
- Vi d'Oporto.
- Oli d'oliva.
- Mantega.
Elaboració
La sèrie aquesta de la Julie Lescaut a la tele 3 és molt pesadeta, així que he decidit avançar feina i fer alguna cosa de profit que em pugui servir per als propers dies.
Tallo les cebes a anelles i les poso en una cassola al foc amb un raig d'oli d'oliva i una mica de sal.
Un cop comencen a estovar-se hi afegeixo dues cullerades de mel, i quan agafa una mica de color ho cobreixo amb el vi d'oporto i el suc d'una mandarina (i si en cau una mica de polpa, millor que millor, i dic mandarina perquè és el que tenia a mà, sinó suc de taronja o alguna fruita vermella imagino que li aniria de fàbula).
Arribats aquí només cal paciència i deixar que vagi fent xup xup fins que ja no quedi líquid. Just abans de parar el foc hi afegeixo una mica de mantega que hi donarà brillantor.
40min
Notes
Aquesta salsa l'he fet perquè demà tinc previst fer un indiot farcit (sí, és el thanksgiving day, molt yankee tot plegat), i com que prevec que quedarà molt sec intentaré posar-hi varies salses/acompanyaments per regar-lo. Però ho podeu posar sobre de qualsevol carn a la planxa o a la brasa, en amanides, en entrepans....
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2087 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.