Ceba a la portuguesa endolcida

Categoria:
Tipus de plat:
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Inexperts

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Cebes
  • Mel
  • Vi d'Oporto.
  • Oli d'oliva.
  • Mantega.

Elaboració

La sèrie aquesta de la Julie Lescaut a la tele 3 és molt pesadeta, així que he decidit avançar feina i fer alguna cosa de profit que em pugui servir per als propers dies.
Tallo les cebes a anelles i les poso en una cassola al foc amb un raig d'oli d'oliva i una mica de sal.
Un cop comencen a estovar-se hi afegeixo dues cullerades de mel, i quan agafa una mica de color ho cobreixo amb el vi d'oporto i el suc d'una mandarina (i si en cau una mica de polpa, millor que millor, i dic mandarina perquè és el que tenia a mà, sinó suc de taronja o alguna fruita vermella imagino que li aniria de fàbula).
Arribats aquí només cal paciència i deixar que vagi fent xup xup fins que ja no quedi líquid. Just abans de parar el foc hi afegeixo una mica de mantega que hi donarà brillantor.

40min

Notes

Aquesta salsa l'he fet perquè demà tinc previst fer un indiot farcit (sí, és el thanksgiving day, molt yankee tot plegat), i com que prevec que quedarà molt sec intentaré posar-hi varies salses/acompanyaments per regar-lo. Però ho podeu posar sobre de qualsevol carn a la planxa o a la brasa, en amanides, en entrepans....

Per


Recepta de cuina de Ceba a la portuguesa endolcida

Fins i tot hagués pogut deixar que l'oporto es consumís més, però com que la vull per demà i ho reescalfaré, he preferit no passar-me.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2192 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: